Genereren van stoom

Next

Het warmtewisselsysteem bestaat uit het Brew Control System met Voeding een warmtewisselaar met thermo-elementen en thermometer, een beluchtingsventiel met drukmeter, de stoommantel met isolatie, het roerwerk met thermometer, de condenspot met driewegkraan en condensbypass, de voedingstank met condenskoelhuis en voedingspomp met  terugslagklep en het vulstation.

Het beslag kan in de maische- en brouwketel worden verwarmd door middel van infusie, door toevoeging van heet brouwwater uit de warm-waterketel, of door middel van stoom, door opwarming van het beslag of de wort tijdens het koken, door middel van een warmtewisselaar. De oppervlakte van de warmtewisselaar in de maisch- en brouwketel is, afhankelijk van de vulling, ongeveer 1 m2De inhoud van ketel is 100 liter, effectief 65 liter. De temperatuur van het beslag stijgt tijdens het verwarmen gemiddeld 1,0 ℃ per minuut.

De stoom wordt opgewekt in een heat-exchanger. Deze bestaat uit twee pijpen met daarin 2 thermo-elementen van ieder effectief 3000 Watt. Bij de warmte overdracht wordt  er condens gevormd die wordt opgevangen in de voedingstank. De condens wordt gekoeld waarna  teruggepompt in de stoomgenerator. Deze cyclus herhaald zich onder sturing van de programmeerbare logische controller (PLC).

SAM_0758

Door middel van het omzetten van een aantal kranen kan de functie van het warmtewisselsysteem worden omgezet van verwarmen door middel van stoom, of naar koelen door middel van koud leidingwater. In het laatste geval wordt de dubbele wand van onder naar boven gevuld met water en wordt er tegelijkertijd geroerd. Het koelwater wordt opgevangen in de warm-waterketel en het filter ten behoeve van reiniging van de ketels achteraf.

Naar pagina 'Maischen'

Naar pagina 'Koelen'

© Website www.brouwser.nl